Política 04/08/2014

Rull alerta Unió que una recomanació de vot per al 9-N de 'sí-no' seria "complicat de gestionar"

El coordinador de CDC creu que la crida al centre polític de Duran pot "reforçar l'espai ampli de CiU" i no el veu incompatible amb la refundació de Convergència

Acn
2 min
Josep Rull, en la cloenda de la XXXII Escola d'Estiu Ramon Trias Fargas de la JNC, a Sant Esteve de Palautordera / ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha advertit en una entrevista a Catalunya Ràdio que una recomanació de vot d'Unió per a la consulta del 9-N que impliqués una resposta favorable a la primera pregunta i negativa a la segona deixaria un escenari "complicat de gestionar". Rull prefereix que s'opti per un 'sí-sí' o per un sí a la primera pregunta i donar llibertat de vot a la segona perquè considera que això donaria "una posició mínimament compactada" a CDC i Unió com a integrants de CiU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Rull ha interpretat la crida al centre polític feta pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, com una manera de "reforçar l'espai ampli de CiU" i no ho veu incompatible amb la refundació de CDC. En aquest sentit, ha recordat que quan va néixer Convergència volia "reconstruir la nació" i actualment "vol un nou partit per un país nou". "L'element nuclear ara és construir un nou estat. Hem acreditat que Catalunya no és viable com a autonomia dins l'Estat i que no podem garantir així l'estat del benestar, però es perfectament viable com a estat. I per això necessitem una nova eina", ha sentenciat.

Rull també ha relligat aquest procés intern de CDC amb el que Unió ha anunciat per boca del seu líder. I és que la crida al centre polític que ha fet aquests dies Duran no és, per a Rull, un obstacle al procés català ni a la continuïtat de CiU com a federació conjunta. "Ens agradaria que això reforcés l'espai ampli de CiU. La nostra refundació va en aquesta mateixa línia: enfortir CDC, Unió i l'espai comú de CiU", ha assegurat Rull, i ha afegit que des de Convergència s'entenen els moviments d'Unió però que encara necessiten "seure i parlar a fons". "Coneixem la voluntat respectiva, però hi hem d'aprofundir molt més. El consell nacional del 30 d'acost de CiU servirà perquè reforcem aquest compromís", ha conclòs.

stats