Publicitat
Publicitat

Sáenz de Santamaría justifica els aplaudiments dels diputats del PP a les retallades de Rajoy

La vicepresidenta espanyola afirma: "Si es tracta de salvar un país, a vegades un president ha de fer coses doloroses"

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest divendres els aplaudiments i crits de la bancada popular al ple de dimecres al Congrés dels Diputats, en què el president espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar el paquet de retallades per estalviar 65.000 milions. A les últimes hores la polèmica s'ha accentuat per les paraules que va pronunciar la diputada Andrea Fabra. La número 2 de l'executiu espanyol ha dit que el grup popular va voler "aixoplugar" el seu president perquè estava anunciant mesures "sense disfressar-les". "Si es tracta de salvar un país, la seva economia, un president a vegades ha d'abdicar en determinades qüestions, ha de fer coses doloroses i necessàries".

Sáenz de Santamaría fet aquest divendres una intervenció llarga, abans d'entrar en matèria a la compareixença posterior al consell de ministres, per justificar un paquet de mesures –la majoria anunciades dimecres per Mariano Rajoy– que "no són senzilles, ni fàcils ni populars". Tot i això, ha assegurat que les retallades i les reformes són el "camí" per enfilar la recuperació econòmica de l'estat espanyol.

La número 2 de l'executiu espanyol ha demanat "unitat i responsabilitat" als ciutadans, conscient que es tracta d'un "esforç addicional" per als que tenen feina, que han de "pagar l'atur als que no en tenen". "Vivim un dels moments més difícils i traumàtics de la nostra història recent", ha admès. Ha afirmat, però, que només hi ha –a parer seu– dues vies: quedar-se de braços plegats o prendre les decisions que ha pres l'executiu del PP. "No podem mantenir aquest nivell d'interessos gaire temps", ha recordat, en referència a la pressió dels mercats i que tanca l'aixeta internacional del crèdit. Davant les protestes socials al pla anunciat dimecres, ha traslladat "un missatge d'esperança" perquè, segons ha dit, l'economia espanyola se'n sortirà.

RE

Més continguts de