Política 15/06/2019

Sabater retira la candidatura i Pastor (PSC) és investit a Badalona

Un pacte de les esquerres deixa fora Albiol de l'alcaldia

Ara
1 min
Àlex Pastor, aquest matí, arribant al ple de Badalona

BarcelonaÁlex Pastor (PSC) ha revalidat l'alcaldia de Badalona després d'un pacte entre les esquerres que ha desencallat la negociació pocs minuts abans del ple de constitució del nou ajuntament. L'acord deixa fora de l'alcaldia, de nou, el popular Xavier García Albiol, que el 26 de maig es va imposar a les urnes amb 11 regidors, a tres de la majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata de Guanyem i ERC, Dolors Sabater –que va ser alcaldessa fins que una moció d'Albiol i Pastor per fer alcalde el socialista la van apartar del poder– ha anunciat la retirada de la seva candidatura per permetre el triomf de Pastor. Sabater ha assegurat que la ciutat "no es mereix" el que ha passat aquest dissabte al ple d'investidura i ha criticat la "irresponsabilitat" del PSC "portant al límit les converses". De fet, Sabater va quedar per davant de Pastor el 26 de maig, però la resistència dels socialistes a votar-la ha acabat provocant el gest de l'exalcaldessa. Per la seva banda, Xavier García Albiol ha lamentat que, de nou, "un pacte de perdedors" el deixi fora de l'alcaldia.

L'acord es va estar a punt de trencar fa tot just 24 hores, quan les assemblees de Guanyem i ERC van decidir mantenir la candidatura de Sabater. L'exalcaldessa havia proposat compartir l'alcaldia amb el PSC o, fins i tot, fer un pas al costat perquè l'alcalde fos un tercer candidat de consens. Després de diverses negatives, insistien als socialistes que "es moguessin". Finalment, però, tot i la passivitat de Pastor, Sabater ha acabat cedint els seus vots per evitar que Albiol sigui alcalde.

stats