Política 11/04/2019

Sánchez accepta un debat electoral a cinc amb Vox el dia de Sant Jordi a Atresmedia i descarta TVE

Tanca la porta al cara a cara que li demanava Casado i no participarà als de TVE ni Mediaset

Acn / G. A.
2 min
DISTENSIÓ PRÈVIA 
 Els líders dels quatre grans partits espanyols abans del debat.

MadridL’equip de campanya del líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest dijous la seva participació al debat a cinc que Atresmedia oferirà a Antena 3 el 23 d’abril, dia de Sant Jordi, en què participaran els candidats del PP, Pablo Casado; de Ciutadans, Albert Rivera; de Podem, Pablo Iglesias, i també el de Vox, Santiago Abascal. Per contra, Sánchez tanca la porta al cara a cara que li va demanar Casado, i al debat que pretén organitzar TVE el dia 22 d’abril, en aquest cas a quatre i sense Abascal. Rivera ja ha celebrat la cita a través d’un missatge de Twitter on assegura que té “moltes ganes de debatre cara a cara amb Sánchez”.

Segons ha confirmat Felipe Sicilia, portaveu adjunt del Comitè Electoral del PSOE, a la reunió del comitè d’aquest dijous s’ha acordat la “plena disponibilitat del president del govern espanyol i candidat socialista a mantenir un debat amb la resta de candidats que representen forces amb candidatures a totes les províncies" de l'Estat i que "segons l’enquesta preelectoral del CIS superen el 10% en intenció de vot a nivell nacional”. Aquest criteri el compleixen el PSOE, el PP, Cs, Podem i també Vox, a qui el CIS atorga una estimació de vot de l’11,9%, però no les formacions nacionalistes.

El portaveu adjunt del Comitè Electoral del PSOE, Felipe Sicilia, ha explicat en una roda de premsa que la decissió de participar en el debat a cinc s'ha pres per la "divisió i diversitat de la dreta" i ha explicat que compensarà les televisions que es qudaran sense debat amb Sánchez, bàsicament Mediaset i RTVE, amb "debats amb altres membres del partit i entrevistes", com de fet ja es venen fent els darrers dies.

"El PP no és una alternativa de govern i Ciutadans tampoc ho és, ni Vox. Només si s'uneixen les tres dretes poden arribar a formar una alternativa de govern i, això sí, serà amb l'extrema dreta formant-hi part", ha alertat Sicilia, que creu que "en deu mesos, el govern de Sánchez ha fet més per la justícia i la igualtat que el govern del PP en els darrers vuit anys".

stats