Política 16/04/2016

Sánchez: "Soria ha ensenyat el camí a Rajoy"

El líder socialista, de gira per Andalusia, carrega contra Podem i la corrupció al PP. "És com una sèrie policíaca, cada setmana una capítol", diu

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Sánchez està fent aquesta setmana una gira per Andalusia. Va començar a la Feria de Sevilla, on va voler escenificar una treva amb Susana Díaz, i ha continuat per Granada, Còrdova i Màlaga. EFE

MadridPedro Sánchez tanca avui la seva gira per 'territori comanche'. Tres dies de ruta per Andalusia, la comunitat governada per la seva principal rival al partit, la 'baronessa' Susana Díaz. Després d'intentar escenificar una treva amb la presidenta de la Junta a Sevilla, divendres va començar la precampanya electoral des de Granada i Còrdova. Aquest dissabte era el torn de Màlaga, una de les poques ciutats encara governades pel PP a Andalusia –l'altre gran feu, Granada, s'ha vist sacsejat aquesta setmana per un escàndol de presumpta corrupció urbanística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Justament per la corrupció Sánchez ha volgut atacar el PP. "La història del PP amb la corrupció es com una sèrie de televisió policíaca, cada setmana un capítol", ha dit el líder socialista, per continuar carregant contra Podem. "Ahir Soria va ensenyar el camí a Mariano Rajoy i l'únic que està bloquejant el canvi és Pablo Iglesias", ha afegit.

El secretari general del PSOE reivindica que encara hi ha temps per evitar el "pitjor escenari" més enllà que governi Rajoy: la repetició d'eleccions. "Quins arguments més se li poden donar al senyor Iglesias", li ha etzibat a Podem. Ha negat que "l'aritmètica parlamentària" sigui impossible, si no que és necessari deixar de mirar per "l'eix clàssic ideològic" de la dreta i l'esquerra. "Els espanyols el 20-D van votar canvi o continuïtat", ha assenyalat.

Sánchez insisteix que no "llençarà la tovallola fins a l'últim minut". "Si Iglesias vol millorar l'acord [amb C's], discutim-ho", ha conclòs.

stats