Política 01/10/2016

Pedro Sánchez plega: "No podia administrar una decisió que no compartia"

L'ex secretari general del PSOE demana als socialistes que "avui més que mai estiguin orgullosos" del seu carnet

Dani Sánchez Ugart / Mariona Ferrer
1 min
Pedro Sánchez

MadridPedro Sánchez ha comparegut aquest dissabte davant la premsa després de dimitir i ha justificat que "no podia administrar una decisió que no compartia", després de perdre la votació de celebrar un congrés extraordinari al comitè federal. "Per tot el debat que hi ha hagut pensava que la veu havia de ser donada als militants, per saber quina era la decisió que calia seguir", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'orquestrar un cop a l'executiva, amb la dimissió de disset membres d'aquest organisme, el sector 'susanista' del partit guanya. Sánchez ja no podrà frenar les veus que demanen que el PSOE s'abstingués a la investidura de Mariano Rajoy. L'estocada final al líder socialista ha estat perdre la votació sobre la convocatòria d'un congrés extraordinari del partit el 23 d'octubre. Com volien els 'susanistes', la votació ha sigut pública, i no secreta, i l'executiva ha perdut per 25 vots.

Mentre a Ferraz es debatia la creació d'una gestora per substituir-lo, el secretari general sortint ha ofert una roda de premsa a la mateixa seu del partit, i ha fet una crida als militants socialistes perquè "avui més que mai estiguin orgullosos" del seu carnet. Per la seva banda, ha dit, donarà "suport lleial" a la gestora del PSOE.

"Com em van ensenyar els meus pares, és molt important mantenir la paraula, i ho he fet amb fermes conviccions", ha dit l'exlíder socialista, que ahir va prometre plegar si no triomfaven els seus postulats al comitè federal.

stats