Política 06/08/2019

L'alcaldessa de Sant Cugat (ERC) portarà a la Fiscalia els pressupostos del 2019 del govern del PDECat

Mireia Ingla recorda que ja s'estan investigant els comptes del 2018 per contractes irregulars

Ara
1 min
Ingla, amb la vara d’alcaldessa, amb Soler i Gibert a banda i banda.

BarcelonaL'alcaldessa de Sant Cugat, la republicana Mireia Ingla, ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que portarà els pressupostos del 2019 elaborats pel govern del PDECat a la Fiscalia. L'executiu tripartit format per Esquerra, el PSC i la CUP ha pres aquesta decisió després que fa unes setmanes els Mossos d'Esquadra requerissin una quarantena d'informes vinculats als comptes del 2018, sota sospita per presumptes contractacions irregulars per valor d'1,4 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Ingla, l'any passat es va arribar a pagar aquesta xifra en factures que no tenien al darrere cap contracte, cosa que "incompleix la llei de contractes" i que va ser detectat per l'interventor municipal i la secretària general. "Sant Cugat no es mereix una gestió dels diners públics que se salta la llei de contractes", ja va advertir Ingla en una piulada a Twitter fa una setmana en rebre la petició dels Mossos, derivada d'una investigació promoguda per un "altre grup municipal de l'Ajuntament". L'exalcaldessa de la localitat vallesana Mercè Conesa, que va ser rellevada per Carmela Fortuny a mitjans del 2018 en assumir la presidència del Port de Barcelona, va assegurar que estava "molt tranquil·la" per la investigació de la Fiscalia perquè l'informe de l'interventor assenyalava que "totes les factures són correctes".

A l'espera de saber com continuen les investigacions del ministeri públic sobre els comptes del 2018 del govern del PDECat, ara Ingla també portarà els del 2019 a la Fiscalia. "Tothom ha d'entendre que no es pot pagar amb diners públics res que no estigui prèviament avalat per un contracte vigent". Amb tot, Ingla ha apuntat que "d'entrada, sembla que no hi ha hagut perjudici econòmic" per a l'Ajuntament.

stats