NOU GOVERN

Més de 350 persones han assistit al relleu

Sant Cugat acomiada Lluís Recoder com a alcalde en un ple multitudinari

Mercè Conesa serà la nova alcaldessa de la ciutat vallesana, on CiU té majoria absoluta. Oriol Pujol s'ha acostat a l'acte

El nou conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha renunciat aquest vespre a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès per dedicar-se a la seva responsabilitat al Govern català d'Artur Mas, a través d'un ple extraordinari multitudinari. Durant els 11 anys en què ha liderat l'Ajuntament, Recoder va començar pactant amb el PP, després va aliar-se amb Esquerra i finalment va aconseguir la majoria absoluta a les municipals del 2007. Malgrat els 14 regidors aconseguits –d'un total de 25–, va oferir un pacte de govern local als republicans, que el van rebutjar.


L'ha rellevat al capdavant del consistori la convergent Mercè Conesa, que ha exercit de tinenta d'alcalde de Territori els darrers tres anys. Malgrat que no ha transcendit en un conflicte obert, Unió no sempre ha vist amb bons ulls aquest relleu, malgrat que finalment ha acatat la decisió i Conesa ha estat votada per tots els regidors de la federació. De fet, el diputat democristià Joan Recasens ostenta –i seguirà ostentant– la primera tinència d'alcaldia municipal. Francesc Carol és el nou regidor nacionalista en substitució de Recoder.


Al ple hi han assistit més de 350 persones, entre els quals diverses alcaldesses del Vallès Occidental. Entre elles, la de Rubí, Carme García (PSC), i la de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona (PSC). També s'ha acostat a donar suport al nou conseller en la seva renúncia el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol. Fins a les eleccions del 28-N, l'exalcalde santcugatenc era la màxima autoritat electe de la federació nacionalista.

Més continguts de