Política 21/07/2015

Contenciós contra l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts per no mostrar la bandera espanyola

Junqueras defensa que els sentiments "no es poden imposar" i veu normal que molts ciutadans no s'identifiquin amb un estat "opressor"

Acn
1 min
Façana de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, on l'única bandera representada és la catalana / ARA

Sant Vicenç dels HortsLa Subdelegació del govern espanyol a Barcelona ha interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) per no fer onejar la bandera espanyola i, per tant, "no fer efectiva la llei 39/1981, de banderes", segons consta a l'expedient que ha rebut el consistori. L'alcalde del municipi, Oriol Junqueras, ha respost que els sentiments "no es poden imposar" i ha qualificat de comprensible que hi hagi qui no senti com a propis els colors "d'un estat opressor". "L'estat espanyol ens ha negat reiteradament la possibilitat de ser lliures, d'escoltar la veu del nostre poble", ha declarat el també líder d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha afegit que les banderes "són les que han d'estar al servei de les persones i no al revés" i que a Sant Vicenç les seves banderes "són les persones, la defensa de la llibertat i la justícia social". D'altra banda, ha afegit que tot i no sentir-les com a pròpies té el "màxim respecte per la bandera espanyola i per la de molts altres països". "Per això mai em veureu menysprear els seus colors ni els seus himnes. Però l'estat espanyol ha d'entendre i també respectar que molts ciutadans no s'identifiquin amb els seus símbols", ha puntualitzat.

L'alcalde també ha lamentat que la Subdelegació esmerci tants esforços a fer complir algunes normatives quan s'oblida de garantir drets fonamentals com el dret a l'autodeterminació dels pobles, l'accés a un habitatge digne o la llibertat d'expressió, "ferida de mort amb iniciatives tan nocives com la 'llei mordassa'".

stats