CONFLICTE INTERN
Política 31/05/2018

Sectors dels comuns preparen una llista paral·lela a Domènech

Altres sectors aposten per una fórmula de tres persones: Domènech, Lucía Martín, i Candela López

Ot Serra
2 min
El coordinador general de CatComú, Xavier Domènech, al Parlament.

BarcelonaEl tàndem format per Xavier Domènech i Elisenda Alamany que l’actual direcció de Catalunya en Comú (CatComú) vol que es reflecteixi en la nova coordinació del partit no genera consens a tot l’espai. Segons va avançar ahir Europa Press i va confirmar l’ARA, el líder dels comuns ha encarregat a Marc Parés, membre del nucli dur de la formació, la configuració d’una llista a la coordinació i a l’executiva de CatComú que els militants han de votar entre el 29 de juny i el 2 de juliol en unes eleccions internes. Fonts coneixedores apunten que la intenció de Domènech és buscar el “consens” per “superar la dinàmica de quotes” i incloure a la llista més persones independents. També que es mantinguin algunes de les persones que ja són en una executiva que vol continuar liderant amb Alamany, les principals cares visibles del partit al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, altres sectors de la confluència no veuen amb bons ulls que la parella assumeixi totes dues responsabilitats i aposten per una fórmula de tres persones: Domènech; la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, i la responsable de política municipal d’ICV, Candela López. Els estatuts que es van aprovar en una assemblea general a finals d’abril preveuen que la coordinació general, que ara ocupa Domènech en solitari, estigui formada per entre dues i quatre persones i que almenys un 50% siguin dones.

Fonts pròximes al també secretari general de Podem subratllen que la llista “alternativa” a la que està elaborant Parés s’està configurant “a banda” de Domènech, i deixen clar que en cap cas pot incloure el seu nom. Sí que obren la porta a arribar a acords -es mantenen converses entre els diferents actors- per incloure membres a la candidatura del líder dels comuns. Davant la situació de conflicte, veuen “probable” que finalment els màxims càrrecs no siguin ni el tàndem Domènech-Alamany ni el trio Domènech-López-Martín.

D’altra banda, es preveu que el moviment autoanomenat Comuns Federalistes presenti una llista diferent de la que impulsa Domènech. La setmana que ve començarà la recollida d’avals, de manera que s’anirà concretant el ball de noms.

stats