Política 04/10/2017

El síndic de greuges promou una taula de diàleg "al més alt nivell" i sense condicions prèvies per resoldre el conflicte català

Rafel Ribó explica que ja ha iniciat els contactes a escala catalana, espanyola i internacional perquè tothom que s'assegui a la taula "posi el comptador a zero"

Albert Solé
1 min
El Síndic de Greuges exigeix a l'Estat aturar les accions violentes contra els votants

BarcelonaEl síndic de greuges, Rafel Ribó, proposa la creació d'una taula de diàleg "al més alt nivell" per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. Ribó considera que davant l'escalada d'esdeveniments cal tornar al diàleg "sense condicions prèvies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dins les seves competències, a més de la defensa dels drets bàsics, també hi ha el paper de mediador de conflictes, i per això el Síndic es postula per crear aquesta taula amb els màxims representants de les institucions catalanes i espanyoles, però també internacionals. Ribó, de fet, ha assegurat que ja ha iniciat aquests contactes "perquè no es poden perdre més dies".

"Anunciem que ens posem a treballar per aconseguir una forma de diàleg sense condicions entre totes les parts implicades", ha dit el síndic.

"Apel·lem a la responsabilitat institucional, arreu de l’estat espanyol, perquè conjuguin i desenvolupin el terme diàleg, al més alt nivell", i ha afegit: "Demanem que tothom es comprometi a posar el comptador a zero, tothom, des del president del govern espanyol fins al president de la Generalitat".

Ribó també ha explicat que la seva és una tasca diferent a la dels mediadors que s'estan oferint, i no ha volgut concretar amb quines institucions internacionals s'ha posat en contacte.

stats