Política 10/10/2019

El Sindicat d'Estudiants crida a la vaga general de 72 hores com a resposta a la sentència de l'1-O

Animen a aturar les classes un cop es conegui la sentència i a sortir als carrers "massivament"

Ara
2 min
Manifestants amb els braços aixecats a Passeig de Gràcia l'1-O del 2018, en el primer aniversari del referèndum

BarcelonaD'entre les múltiples receptes amb què s'estudia respondre a la sentència del Tribunal Suprem sobre l'1-O, que previsiblement es farà pública el dilluns 14 d'octubre, el sector estudiantil hi té alguna cosa a dir. És per això que el Sindicat d'Estudiants fa una crida als alumnes d'instituts i universitats de Catalunya a sumar-se a la vaga general estudiantil de 72 hores de dimecres a divendres de la setmana vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La sentència té un objectiu molt clar: aixafar les aspiracions de canvi social profund del poble de Catalunya", han reflexionat des del Sindicat a través d'un comunicat, en què asseguren que el referèndum de l'1 d'Octubre va "provocar la crisi més important del règim capitalista del 78 en quaranta anys". Per defensar-ho, els estudiants duran a terme piquets informatius i assemblees per organitzar la resposta des del dimecres 16 d'octubre davant d'instituts i facultats.

Així mateix, el Sindicat emplaça els alumnes a una "gran manifestació estudiantil" a les 12 h en diversos punts del territori: la plaça Universitat, a Barcelona; la plaça Imperial Tàrraco, a Tarragona, i la plaça 1 d'Octubre, a Girona. No obstant això, els estudiants també estimen "paralitzar-ho tot" amb la vaga general convocada per la Intersindical per al divendres 18 i anima a participar en les concentracions que se celebraran aquell mateix dia a partir de les 20 h.

Aturar les classes

Més enllà dels actes ja convocats, el Sindicat ha demanat aturar les classes en el moment en què es conegui la sentència i a "sortir massivament a la plaça Sant Jaume i a les places de les capitals de província" a protestar contra el sentit de la sentència contra els dirigents de l'1-O.

"L'única manera de vèncer és a través de la mobilització de masses i amb una estratègia combativa", han apuntat des del Sindicat d'Estudiants, que insta a "lluitar per la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista".

stats