Política 27/09/2014

Societat Civil Catalana qualifica de "frau de llei" l'actuació de Mas

L'entitat demana als ciutadans que "no donin suport a aquells que pretenen trencar el marc de convivència"

Europa Press
1 min

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha qualificat aquest dissabte de "frau de llei" la promoció de la consulta dels partits favorables a la seva celebració i del president de la Generalitat, Artur Mas, perquè pretenen donar aparença de legalitat a actes contraris a la Constitució, segons l'entitat. En un comunicat, la plataforma unionista assegura que l'actuació de Mas –que ha signat aquest mateix dissabte el decret de convocatòria– posa "l'Estat i a la societat espanyola davant d'un xantatge inacceptable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat critica que l'actuació del president "impedeix el diàleg i la recerca de solucions", i ha assegurat que la veritable naturalesa i conseqüències de la consulta s'estan ocultant als catalans. També ha defensat que Mas i els partits proconsulta –CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP– "segueixen un guió teatralitzat" amb l'objectiu de provocar tensió amb l'Estat i generar mobilització independentista.

Societat Civil Catalana ha assegurat que el fet que s'hagi convocat l'endemà de la compareixença de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol "és simptomàtic de l'estat de la política catalana i de les intencions dels partits nacionalistes". L'entitat ha demanat als ciutadans que "no donin suport a aquells que pretenen trencar el marc de convivència i conduir la societat catalana a una situació de tensió i conflicte d'imprevisibles conseqüències".

stats