Política 24/08/2018

Bassa, dues hores de permís per veure la seva mare

El Suprem l’autoritza a anar escortada a l’hospital

Ot Serra
2 min
La consellera de Treball, Dolors Bassa, creu que ara toca millorar les condicions de contractació.

BarcelonaDolors Bassa és la primera investigada per rebel·lió que surt momentàniament de la presó mentre es manté la mesura cautelar. La sala de vacances del Tribunal Suprem ha concedit un permís extraordinari a l’exconsellera perquè es desplaci fins a la unitat de cures intensives de l’hospital on hi ha la seva mare, que avui se sotmet a una operació quirúrgica. Tanmateix, només podrà visitar-la durant dues hores. El Suprem li ha donat el vistiplau després que prèviament la fiscalia i el centre penitenciari de Puig de les Basses (Figueres) ja s’haguessin pronunciat en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“S’hauran de prendre les mesures de seguretat necessàries per al desplaçament a l’hospital, estada i reingrés a la presó un cop acabada la visita”, apunta el tribunal en la providència dictada. En altres paraules, el moviment es farà sota un estricte control policial, com el que ja s’ha establert en els viatges que els presos han hagut de fer els últims mesos, ja sigui al tribunal per acudir a alguna vista, ja sigui en el trasllat fins a Catalunya des de les presons madrilenyes. Sempre s’han desplaçat en vehicles dels cossos de seguretat i sense que se’ls pogués veure físicament. A més, en l’escrit el Suprem també avisa que la força policial encarregada del trasllat -els Mossos d’Esquadra-“evitarà que la sortida tingui un altre objecte diferent de l’autoritzat”.

De fet, els mateixos representants de Bassa han demanat que la sortida de la presó es faci amb la màxima discreció possible i és per això que no s’ha comunicat ni l’hora en què es farà la visita ni el centre hospitalari on és la mare de l’exconsellera. A través d’una piulada, l’advocat de Bassa, Mariano Berges, va demanar que no hi hagués concentracions “per respectar la intimitat i permetre un desenvolupament normal del permís”. Hi va fer èmfasi la germana de l’exconsellera, Montse Bassa: “Us demano pel bé de la Dolors Bassa que respecteu la petició del nostre advocat”. L’objectiu de l’entorn de Bassa és que, en cas que en un futur torni a ser necessari fer una petició semblant, no hi hagi motius per no autoritzar-la.

Negatives a assistir al Parlament

Les paraules de l’advocat de Bassa demanant prudència tenen una relació directa amb els arguments que Pablo Llarena i la sala d’apel·lacions del Suprem van utilitzar per negar les múltiples peticions d’altres investigats a rebre permisos per sortir temporalment de la presó. Totes elles, denegades. El primer va ser Oriol Junqueras, que al gener va demanar poder assistir a la sessió constitutiva del Parlament. Llarena va negar la prerrogativa perquè no hi havia prou “garanties” que no hi hagués mobilitzacions que desemboquessin en “greus enfrontaments”. El magistrat també va fer servir aquest argument per impedir que Jordi Sànchez pogués assistir al ple d’investidura en què ell era candidat. El 9 de març va alertar de la possibilitat que es produïssin manifestacions “tumultuàries” si el número 2 de JxCat anava al Parlament.

stats