Política 30/05/2015

Susana Díaz, sobre les primàries al PSOE: "No entraré en aquest procés ara"

La presidenta regional reivindica que el 24-M el PSOE andalús va aportar un de cada quatre vots socialistes

Europa Press
3 min
Susana Díaz, en el comitè federal del PSOE / EFE

MadridLa presidenta de la Junta d'Andalusia en funcions i secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, s'ha referit al calendari de primàries que el PSOE ha fet públic aquest dissabte i, després de dir que el "respecta" i que ella està ocupada "en els problemes de la gent", ha indicat: "No entraré en aquest procés ara". Així ho ha dit la líder dels socialistes andalusos en declaracions als periodistes en sortir del Comitè Federal que el PSOE celebra aquest dissabte a Ferraz per analitzar els resultats de les eleccions municipals i autonòmiques de diumenge. "Ja he dit amb molta sinceritat que no entraré en aquest procés ara en res", ha incidit la secretària general del PSOE andalús, que respecta "moltíssim" el planejament amb els terminis per elegir el que serà candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol però ha insistit que la seva "prioritat" està "en el que li està passant a la gent". "Jo estic en els problemes de la gent, entenc que aquest calendari està aquí i jo ho respecto però jo estic en el que he d'estar", ha subratllat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les declaracions de Díaz es produeixen després que, en el seu discurs davant el Comitè Federal, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, reafirmés davant els seus companys la seva decisió de concórrer a les primàries que se celebraran el proper 26 de juliol. El líder estatal dels socialistes ha assegurat que concorrerà "amb humilitat, responsabilitat i il·lusió, molta il·lusió, tinc decidit concórrer per ser el pròxim president del govern espanyol". Amb aquesta frase, Sánchez ha rebut l'aplaudiment dels presents, inclòs el de la líder del PSOE andalús, Susana Díaz, que, això sí, ha arrencat a aplaudir una mica després que la majoria dels seus companys.

Crida a situar el PSOE a la "centralitat"

Així mateix, Susana Díaz, ha insistit abans del Consell Federal en cridar el PSOE a situar-se a la "centralitat" i a actuar amb "prudència i responsabilitat". "Que ningú intenti que ens disfressem del que no som", ha reclamat davant l'auge de Podem. Igualment, ha demanat actuar "amb prudència" i que els socialistes es mantinguin "fidels als seus valors". "Si no renunciem al que som i als nostres valors, l'única alternativa de govern és el PSOE i serà més aviat que tard, però cal gestionar-ho amb responsabilitat i prudència", ha insistit.

A més, ha criticat altres partits que "pensen que s'ha d'estar agraït per votar-los" i els ha retret que posin "unes línies vermelles per a uns i no per a altres" ja que, al seu parer, són "coses pròpies de política antiga i vella" que fan que "els ciutadans acabin fins a la gorra dels partits i dels polítics".

El "terratrèmol" del 24-M

Díaz considera que les eleccions del 24 de maig han estat "com un terratrèmol" i ha posat de manifest que en elles "el PP s'ha enfonsat després del dany provocat en aquest país" mentre que "altres partits emergents que somiaven amb substituir el PSOE no ho han fet i hauran de prendre nota de la voluntat dels ciutadans".

Segons la seva opinió, els resultats dels comicis posen de manifest que el PSOE "està en les millors condicions per ocupar la centralitat i per fer girar al seu voltant les majories de ciutadans necessiten" sempre "sabent que som un partit amb vocació majoritària i que aspirem a donar resposta als ciutadans ", ha insistit.

D'altra banda, la presidenta en funcions també ha defensat la fortalesa del PSOE andalús i el lideratge que al llarg dels últims mesos ha demostrat per obrir un "temps diferent de noves formes amb més diàleg i acord". "Andalusia va ser la primera, segueixo creient en aquest temps nou i per a mi, Espanya està per sobre del partit i Andalusia està per sobre del partit. Entenc el PSOE quan és útil per als ciutadans, és el que ha de fer el PSOE, segons pensem els socialistes andalusos ", ha subratllat la presidenta en funcions.

Al fil d'això i de les crítiques del candidat socialista a l'Ajuntament de Valladolid, Óscar Puente, que va afirmar que Díaz hauria de "deixar treballar a cadascú en el seu territori", ha defensat la seva llibertat per opinar sobre els pactes ja que el PSOE andalús és "una peça important d'un partit amb vocació majoritària que ocupa aquesta centralitat i un mirall en el qual s'han mirat milers de ciutadans".

"Diumenge vam aportar un de cada quatre vots i som model que la crisi es pot gestionar d'una altra manera", ha reivindicat Díaz, que ha dit que Puente ja sap el que opina perquè li ha dit "personalment". "El PSOE andalús va demostrar que es pot gestionar la crisi i, governant la crisi amb sensibilitat i compromís social, es torna a obtenir la confiança dels ciutadans", ha incidit.

stats