POLÍTICA
Política 28/06/2011

Eugeni Gay, vicepresident del TC: "Els catalans en algun moment han oblidat llegir la sentència de l'Estatut"

El vicepresident del Constitucional diu que la societat catalana no ha sigut intolerant amb l'alt tribunal, però que molt poques persones s'han llegit el text íntegre de la sentència sobre l'Estatut. Gay, que va presentar la dimissió per forçar la renovació de la institució, ha admès el retard a l'hora de dictar la sentència

Redacció
1 min
Eugeni Gay, magistrat del Tribunal Constitucional.

BarcelonaEl vicepresident del Tribunal Constitucional, Eugeni Gay, ha reconegut el retard de l'alt tribunal a l'hora de dictar la sentència de l'Estatut –avui fa un any–, però ha retret als partits que van perdre massa temps amb recusacions contra els magistrats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Gay també ha dit que ben pocs catalans que el 10 de juliol van sortir a manifestar-se van llegir el text. "Em vaig imaginar que la manifestació tindria un gran ressò. També vaig pensar que molt poques persones podien llegir tota la sentència abans de la manifestació, perquè es publicava sencera el dia abans." I ha afegit més tard: "Crec que la societat catalana no ha sigut intolerant amb el Tribunal Constitucional però en algun moment ha oblidat llegir la sentència."

Gay va presentar fa unes setmanes la seva dimissió de l'alt tribunal per forçar-ne la renovació. En la seva carta de renúncia va dir que el tribunal està "segrestat". Tot i això, aquest dimarts ha deixat clar que el Constitucional "no és una farsa". "És imprescindible [...]. Aquesta és la realitat de la democràcia".

Gay admet que els tres magistrats que van renunciar al càrrec estan "obligats a continuar fins que ens cessin".

stats