Política 30/07/2019

El TSJC desestima el recurs de Torra contra l'obertura de judici per no haver retirat el llaç del Palau de la Generalitat

El tribunal nega que es vulneri la "presumpció d'innocència" del president

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la declaració institucional

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat aquest dimarts el recurs d'apel·lació que el president de la Generalitat, Quim Torra, va presentar l'11 de juliol pel seu processament pel delicte de presumpta desobediència després de no haver retirat el llaç groc i la pancarta en suport als presos polítics de la façana del Palau de la Generalitat durant la campanya electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament, el recurs de Torra era contra la interlocutòria del magistrat instructor, que acordava que les diligències prèvies obertes contra ell es transformessin en procediment abreujat i, per tant, dictava obertura de judici oral contra el cap de l'executiu. Torra, que va retardar la retirada de la pancarta i el llaç després del requeriment de la Junta Electoral Central (JEC), va canviar-la després per una altra pancarta amb un llaç blanc, en comptes de groc, i finalment en va col·locar una tercera amb un missatge en favor de la llibertat d'expressió.

En la interlocutòria, el TSJC desestima el recurs del president i rebutja el "sobreseïment lliure i l'arxivament de la causa". Entre altres coses, el tribunal retreu a Torra, que en el seu recurs qüestionava la intencionalitat política dels membres de la JEC, que posi en dubte "la imparcialitat d'un òrgan" després que aquest emetés els seus mandats. També nega que continuant amb el procés es vulneri la "presumpció d'innocència" del president.

La fiscalia va demanar per a Torra fins a vint mesos d'inhabilitació i una sanció de fins a 30.000 euros, mentre que l'acusació popular (representada per Vox) va sol·licitar una pena de dos anys de presó i 72.000 euros de multa.

stats