ESQUERRA ALTERNATIVA

Forcades convida Podem a integrar-se a Procés Constituent

La monja reclama que els catalans se solidaritzin "amb el moviment per una tercera república" espanyola

La monja Teresa Forcades ha invitat aquest divendres Podem a formar part de la seva plataforma política, Procés Constituent, que aspira a presentar-se a les pròximes eleccions catalanes amb una candidatura formada per amplis sectors de l'esquerra. "Seria desitjable que Podem entrés a formar part de Procés Constituent", ha dit en declaracions a TV3 recollides per Europa Press, en al·lusió al partit que lidera Pablo Iglesias, que va recollir més d'1,2 milions de vots a les eleccions europees i que va comptar amb el suport de Forcades en la campanya a Catalunya.

A començament de maig, Forcades i el seu soci de projecte polític, l'economista Arcadi Oliveres, van fer una crida a ICV-EUiA i la CUP a formar una candidatura unitària de "ruptura" en les pròximes eleccions catalanes, previstes per al 2016 si no hi ha un avanç electoral. Mentre que  els ecosocialistes es van declarar "oberts" a explorar aquesta fórmula, la CUP ha criticat que llancessin la proposta a través dels mitjans i per a una convocatòria electoral, les autonòmiques, que no està fixada per a un horitzó pròxim.

Forcades també s'ha referit a l'abdicació del rei Joan Carles, i ha assegurat que és una gran oportunitat per obrir un "procés constituent" a Catalunya i a la resta d'Espanya per reconsiderar els marcs de convivència.

També ha dit que els independentistes catalans no poden desentendre's de les aspiracions republicanes d'una part de la societat espanyola: "Estic en contra que els catalans pensem en el nostre procés i no ens solidaritzem amb el moviment per una tercera república".