Política 30/05/2018

Torra anuncia una querella contra Alfonso Guerra per haver-li dit "nazi"

El president troba "intolerable" que es permetin aquestes desqualificacions en "ple segle XXI"

Laia Forès
1 min
Una gallina prediu el futur d'Urdangarin

WaterlooEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que es querellarà contra l'exdirigent del PSOE Alfonso Guerra després que el titllés de "nazi" arran de les seves publicacions denunciades per l'oposició les últimes setmanes. "És intolerable", ha assenyalat Torra en declaracions als mitjans després de reunir-se amb els consellers exiliats a Brussel·les, Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. El president ha rebutjat que "en ple segle XXI" es puguin permetre aquestes desqualificacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exvicepresident del govern espanyol durant els mandats de Felipe González va apuntar dilluns en una entrevista a la Cadena SER que Torra era un "nazi" i un "supremacista", i va lamentar que la societat ho porti amb "naturalitat". No va ser l'única veu de l'òrbita socialista que va apuntar contra Torra. També el president de l'Aragó, Javier Lambán, que va titllar de "feixista" el president i va advertir que "cap constitucionalista havia de seure a parlar amb els independentistes".

També l'exministre Josep Borrell, que va asseverar que era "injust" per a la líder del Front Nacional, Marine Le Pen, que se la compari amb Torra. "Ni tan sols podria estar a la llista electoral de Le Pen a França", va afirmar.

stats