Política 28/07/2017

Els diputats de Junts pel Sí i la CUP signen la llei del referèndum

La norma, tal com va avançar l'ARA, es registrarà dilluns al Parlament

Ara
1 min
Carles Puigdemont al seu escó al ple del Parlament

BarcelonaMoviment als despatxos de Junts pel Sí al Parlament. Els 61 diputats del grup -inclòs el president de la Generalitat, Carles Puigdemont- estan signant durant el matí d'aquest divendres la llei del referèndum, una norma que, tal com ha avançat l'ARA, es registrarà dilluns al Parlament.

No l'han firmat, però, els quatre membres de JxSí a la Mesa: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el vicepresident primer, Lluís Guinó, la secretària primera, Anna Simó, i la secretària quarta, Ramona Barrufet.

També els 10 diputats de la CUP al Parlament han posat la seva rúbrica a la llei, segons han informat ells mateixos a través del perfil de Twitter de la CUP.

L'últim ple del període de sessions ha servit, doncs, perquè els diputats de Junts pel Sí i la CUP signin de manera col·legiada la llei que el sobiranisme ja va fer pública el 4 de juliol amb dos actes -un al Parlament i l'altre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Així doncs, els dos grups independentistes registraran dilluns la llei del referèndum i deixaran per més endavant la presentació en societat de la llei de transitorietat jurídica. Tot i que inicialment estava previst que es presentés abans d'acabar el juliol, no serà fins després de les vacances -ja a la segona quinzena d'agost- quan es faci l'acte per presentar la llei.

stats