Política 17/12/2013

Tots els tuits esborrats per Pere Navarro… i altres polítics catalans

L'analista de tecnologia Albert Cuesta posa en marxa una web que recull les piulades eliminades pels diputats catalans

Ara
2 min
Politwoops.cat

BarcelonaL'analista de tecnologia i col·laborador de l'ARA Albert Cuesta fa mesos que recopila tots els tuits que han publicat i esborrat després els parlamentaris catalans. Els tuits es poden veure a la web PolitwoopsCAT. L'analista ha decidit donar a conèixer el projecte arran de la polèmica pel tuit piulat des del compte de Pere Navarro en plena entrevista a Artur Mas. Fent una cerca es poden veure tots els tuits que ha esborrat Navarro, el de la polèmica inclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com explica Cuesta en aquest post, l'eina monitoritza l’activitat dels diputats al Parlament de Catalunya i els representants catalans al Parlament Europeu i al Senat. Ja hi ha més de 2.500 tuits. Diu Cuesta: "N’hi ha molts que s’esborren perquè tenien alguna falta d’ortografia, que es corregeix en un tuit posterior. D’altres semblen respondre a la voluntat del polític de mantenir un 'timeline' endreçat, eliminant els tuits que han perdut vigència. Però també hi trobareu exabruptes com el de Pere Navarro, que la seva gent s'esforça a desmentir acollint-se a l'habitual excusa del compte 'hackejat' per tercers".

El tuit de Navarro deia: "Perdoneu, però és que era obligatori veure l'entrevist al #presidentMas? Em vindran a buscar els mossos per deslleial o algo? Quin borreguisme". El PSC va denunciar després un "ús il·legítim" del compte de Twitter de Pere Navarro. Segons fonts del partit, el tuit piulat des del compte de Twitter de Navarro, que va encendre la xarxa immediatament , "és il·legítim", i estan investigant amb informàtics què és el que ha passat. Sospiten, segons van dir, que s'hagi 'hackejat'.

En l'apunt al seu blog, Cuesta constata que el tuit no era personal sinó del seu equip (no anava signat PNM), que va ser escrit amb un telèfon Android i que el van esborrar només 20 segons després de sortir.

Cuesta treballa per aconseguir que el compte @PolitwoopsCAT de Twitter repiuli automàticament cada tuit que un polític esborri.

stats