El Tribunal Suprem multa amb 3.000 euros Puigdemont i Comín per haver actuat "amb mala fe processal"

Els castiga a ells i a la seva candidatura per haver demanat que una reunió de la JEC fos pública

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha multat amb 3.000 euros Carles Puigdemont, Toni Comín i la coalició electoral amb què es van presentar a les eleccions europees, Lliures per Europa. El tribunal creu que van actuar "amb mala fe processal i temeritat" al presentar unes mesures cautelaríssimes on demanaven que una reunió de la Junta Electoral Central (JEC) fos pública. La resolució del tribunal veu "evident" la mala fe en el fet que la sol·licitud es va presentar escasses hores abans de la celebració de l'acte de la JEC.

Puigdemont, Comín i Lliures per Europa van demanar que fos pública la reunió de la JEC del 13 de maig. En aquesta reunió s'havia de procedir al recompte dels vots, la distribució d'escons i la proclamació dels electes dels comicis al Parlament Europeu. La sala tercera del Suprem va rebutjar la petició i va acordar obrir una peça separada per imposar-los una multa.

El fiscal, el lletrat de les Corts i el de la JEC s'han mostrat favorables a la sanció. El tribunal recorda que la JEC actua d'acord amb la llei electoral, sobre la qual no hi ha hagut modificacions essencials en 35 anys.

Més continguts de