Política 30/07/2016

Turull veu "arbitrari i covard" que el govern espanyol amenaci Forcadell

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí veu "decadència democràtica" en l'executiu espanyol

Ara
1 min
Jordi Turull és el portaveu parlamentari de Junts pel Sí

BarcelonaEl president del grup parlamentari de Junts per Sí, Jordi Turull, ha lamentat el moviment del govern espanyol d'amenaçar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, però ha reconegut que era "previsible" en vista de l'estratègia que segueix l'executiu per respondre a les demandes de Catalunya. Ha criticat que, esgrimint la via penal, el govern espanyol es mostra "arbitrari i covard".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1 aquest dissabte, Turull ha dit que les amenaces contra Forcadell "no tenen cap mena de fonament". Ha defensat que la presidenta de la cambra va fer estrictament "el que diu el reglament del Parlament".

L'amenaça contra els representats del poble català, ha afegit, demostra "la decadència democràtica de l'Estat".

El Govern torna a exhibir unitat davant del TC

El Govern esperarà ara a saber la resolució del Tribunal Constitucional per actuar. El líder del grup parlamentari de Junts pel Sí ha dit que confia que hi haurà marge per enviar una resposta al TC per contradir els arguments que presentarà el govern de Mariano Rajoy.

Malgrat les tensions, Turull ha dit que l'escenari actual ja no és de "xoc de trens". "Nosaltres ja hem agafat una altra via i no ens trobarem de cara, però ells voldran que descarrilem", ha criticat.

stats