Política 16/08/2015

La Universitat Catalana d'Estiu arrenca amb el focus posat en el 27-S

L'acte més destacat serà un debat que diferents candidats a les eleccions faran el dissabte 22 d'agost

Europa Press
2 min
El cartell de la XLVII edició de la UCE

Prada de ConflentLa XVLII Universitat Catalana d'Estiu (UCE) comença aquest diumenge a Prada de Conflent (Catalunya Nord) marcada per la precampanya de les eleccions catalanes del 27 de setembre. Durant aquests dies HI passaran destacats membres del Govern i d'algunes candidatures que concorren als comicis. L'acte més destacat serà el debat '27-S: què hi ha en joc' dissabte que ve entre els caps de llista de les candidatures de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell; Unió, Ramon Espadaler; CUP, Antonio Baños, i un membre de Junts pel Sí que encara està per determinar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La tradicional cita arriba quan falta menys d'un mes per al començament de la campanya electoral d'unes eleccions que les forces independentistes han qualificat de "plebiscitàries" i en les quals pretenen declarar la independència de Catalunya si aconsegueixen la victòria.

Entre els participants a l'UCE d'aquest any hi ha el conseller de presidència, Francesc Homs; el de Cultura, Ferran Mascarell; el de Salut, Boi Ruiz; el de Justícia, Germà Gordó; el secretari d'Universitats, Antoni Castellà; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

A més del debat sobre el 27-S, també destaca l'acte 'Entorn d'una Constitució catalana' i el curs de quatre dies 'Una Constitució per a Catalunya: propostes a debat' en què participaran el conseller Germà Gordó i el diputat d'ICV al Congrés i número tres per Barcelona de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, respectivament.

L'UCE, que durarà fins el diumenge 23, és un tradicional focus d'actualitat política catalana durant l'agost, i solen desplaçar-s'hi diversos dirigents polítics, consellers i alts càrrecs del Govern. Al marge dels temes polítics, aquesta edició també se centrarà en el Sincrotró Alba, els 300 anys de la caiguda de Mallorca a la Guerra de Successió, i es recordaran figures culturals com Joaquim Molas, Enric Morera, Ovidi Montllor i Teresa Rebull.

La presidenta de l'Obra Cultural de l'Alguer, Clàudia Soggiu, impartirà la lliçó inaugural en un acte acompanyada pel conseller Francesc Homs; el president rector de l'UCE, Joandomènec Ros, i l'alcalde de Prada, Joan Castex.

Ros, que també és el president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), torna a assumir aquest càrrec –que ja havia ocupat entre 2002 i 2008– en substitució de Salvador Alegret. Serà la primera edició amb el Centre Transfronterer d'Estudis Pau Casals, que es va inaugurar a la primavera i que treballa a ple rendiment amb una capacitat de 86 places repartides en 24 habitacions.

stats