Política 27/01/2015

UPyD: "Catalunya és el cas de màxima contaminació entre la política i la corrupció"

El partit de Rosa Díez diu que l'independentisme s'utilitza per intentar "tapar" els casos de presumptes irregularitats

Europa Pres
1 min
UPyD, el partit de Rosa Díez, acusa el sobiranisme de voler tapar irregularitats. EFE

MadridEl portaveu adjunt d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD) al Congrés, Carlos Martínez Gorriarán, considera que Catalunya és "el cas de màxima contaminació entre la política i la corrupció" i que el secessionisme s'utilitza com a "tapadora" per intentar amagar casos com els que afecten a la família de l'expresident Jordi Pujol, en què ara s'ha "implicat" al president Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"On és més evident que tota la política que es fa i tot el que s'està fent en els últims anys 10 o 15 anys és per fugir de la Justícia és Catalunya", ha proclamat el dirigent de la formació magenta als passadissos del Congrés .

Segons la seva opinió, que els afectats per aquests assumptes siguin els Pujol o el mateix Artur Mas, "que han estat els capdavanters polítics de la secessió" evidència que aquesta s'utilitza per "intentar tapar la corrupció".

Gorriarán considera que no es pot ser "optimistes" sobre la conclusió d'aquests casos ja que jutja "insuficient" l'actual marc legal per lluitar contra la corrupció, però sí que ha incidit que, encara que algú pugui pensar que defraudar el fisc no és un delicte de corrupció, sí que ho és perquè suposa "un delicte molt greu contra l'Estat".

stats