Política 30/07/2014

Investigat pel desviament d'ajudes a la formació un ex alt càrrec d'Unió condemnat pel cas Pallerols

El jutjat d'instrucció 1 de Pamplona obre una causa per investigar el destí dels 35.000 euros que el Servei Navarrès d'Ocupació va concedir a la fundació Equidem

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 1 de Pamplona investiga amb l'ajuda de la policia foral el destí dels diners que es va concedir a Equidem Equitat i Ocupació per a cursos de formació, causa en què està implicat l'exdirector general d'Ocupació de la Generalitat Lluís Gavaldà, que ja va ser condemnat per l'Audiència de Barcelona el gener del 2013 al costat del seu germà Vicenç, l'empresari andorrà Fidel Pallerols i el militant d'Unió Santiago Vallvé, per l'anomenat cas Pallerols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) han informat que el jutjat pamplonès ha obert la causa per investigar el destí dels 35.000 euros que el Servei Navarrès d'Ocupació va concedir per a cursos de formació a Equidem. Aquesta quantitat forma part del total de la partida que el Servei Navarrès –no personat en la causa– va concedir a Equidem, que va ascendir a 75.000 euros. Es dóna el cas que Lluís Gavaldà va ser administrador fins l'any passat d'Equidem, una S.L. amb el mateix nom que la fundació sota sospita.

Estafa, crim organitzat, falsedat documental

El cas està sent investigat per la Policia Foral, que aprecia en la conducta de Lluís Gavaldà presumptes delictes d'estafa, crim organitzat i falsedat documental. Per aquest cas han prestat fins ara declaració al jutjat de Pamplona una secretària d'Equidem i una segona persona que feia de contacte entre aquesta fundació i el Servei Navarrès d'Ocupació.

Equidem es publicita a la seva pàgina web com una fundació amb experiència en cursos de formació i que ha treballat en projectes amb els governs d'Andalusia, Galícia, Castella-Lleó, Extremadura, Madrid, Canàries, Astúries, València, Catalunya, i Balears, així com amb patronals catalanes i de Pontevedra, a més de la Cambra de Comerç de Lugo.

stats