Unió s’encomana a Duran per aconseguir un escó al Congrés

S'erigirà com la veu “única del catalanisme” que busca l’encaix de Catalunya amb l’Estat

Mantenir l’escó de Josep Antoni Duran i Lleida. Aquest és l’objectiu que persegueix Unió en aquesta campanya electoral després de convertir-se en una força extraparlamentària a Catalunya el 27-S. Serà, doncs, una campanya basada en la seva figura, erigint-se com la veu “única del catalanisme” que busca l’encaix de Catalunya amb l’Estat. Ho va fer notar ahir en l’acte d’inici de campanya dels democristians al Macba, a Barcelona, el mateix indret que els va acollir en el tret de sortida de l’última campanya. Els democristians creuen que poden fer forat el 20-D -malgrat que les enquestes els deixen fora del Congrés- si es compleixen dues condicions: que la participació no sigui tan alta com el 27-S (per sobre del 77%) i que mantinguin el suport que van aconseguir als anteriors comicis. A la sala de màquines del partit calculen que, amb la mobilització de l’electorat a les eleccions al Congrés del 2011 (70%), podrien obtenir un escó amb els 70.000 vots que van tenir a les eleccions catalanes a la circumscripció de Barcelona.

Aquesta estratègia està incrustada a l’agenda de campanya de Duran i Lleida, que centrarà esforços a l’àrea metropolitana i deixarà el territori als caps de llista de Girona, Lleida i Tarragona. “Serà una campanya de boca-orella”, apunten des del partit, sense grans mítings i basada en actes de petit format.

La consigna és anar a buscar els votants de l’antiga CiU que van “abandonar” la federació el 2012 per l’aposta independentista d’Artur Mas, una bossa de votants que ja van intentar aglutinar, sense èxit, a les eleccions al Parlament. També esperen que els afavoreixi la manca d’acord definitiu entre Junts pel Sí i la CUP, i que C’s s’equipari al PP en l’àmbit nacional. Amb una derrota a la motxilla, els d’Unió afronten la seva batalla definitiva per sobreviure a les institucions.