Urdangarin assegura que defensarà la seva "honorabilitat i innocència"

El duc de Palma ha emès un comunicat en què declina pronunciar-se sobre la seva possible implicació en un cas de desviament de fons públics fins que no "conegui els detalls de les diligències"

El duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha afirmat aquest divendres que defensarà la seva "honorabilitat i innocència" en relació amb la seva gestió al capdavant de l'Institut Nóos.

"Quan conegui els detalls de les diligències prèvies del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma de Mallorca, que en aquest moment són formalment secretes, podré pronunciar-me sobre el seu contingut", ha dit Urdangarin en una nota enviada a Efe a Washington.

El duc de Palma ha afegit que defensarà la seva "honorabilitat i innocència en aquest assumpte des de la convicció que la meva actuació professional ha estat sempre correcta".

La Fiscalia Anticorrupció de Balears ha obert una investigació sobre una suposada trama de desviament de fons públics articulada a l'Institut Nóos, una fundació que va presidir Iñaki Urdangarin, marit de la infanta Cristina, la filla petita del rei Joan Carles.

El fiscal Anticorrupció de Balears, Pedro Horrach, va prendre dijous declaració a diverses persones implicades en la suposada trama, en la qual es va dur a terme un registre a l'Institut Nóos.

La Fiscalia no té previst sol·licitar de moment al jutge instructor que citi a declarar com a imputat a Urdangarin, van dir el dijous a Efe fonts d'aquest organisme judicial.

Dimecres, el fiscal va prendre declaració a Diego Torres, que va ser gerent de Nóos quan el 2004 Urdangarin el presidia, i va passar després a dirigir l'institut el 2006, moment en què l'espòs de la infanta Cristina va deixar la presidència.

Anticorrupció investiga el suposat desviament de diners per part de Urdangarin i Torres, que, segons el fiscal, van muntar un "entramat societari" per "apoderar-se" de fons públics que rebia l'Institut Nóos, una entitat fundada el 1999 sense ànim de lucre.

Iñaki Urdangarin es va casar amb la infanta Cristina a l'octubre de 1997. En l'actualitat i des de 2009 resideix amb la seva dona i els seus quatre fills a Washington on treballa per a la companyia Telefónica.