Publicitat
Publicitat

CAS URDANGARIN

Urdangarin ofereix declarar-se culpable si no va a la presó

El duc de Palma i el seu soci plantegen a la fiscalia una condemna de conformitat i es comprometen a tornar el diner públic

El gendre del rei, Iñaki Urdangarin, i el seu exsoci han ofert al fiscal un pacte per evitar la presó, segons informen aquest dimarts 'El País', ' El Mundo' i ' El Periódico'.

L'acord implicaria reconèixer els delictes i l'abonament d'uns 3,5 milions d'euros pels danys causats a les administracions. El duc de Palma ha pres la iniciativa, diuen els tres diaris, a través de persones del seu entorn per posar fi a la guerra que l'enfronta amb Diego Torres.

Les defenses dels dos acusats han demanat una condemna inferior als dos anys que els permetria no anar a la presó. Tot i que ho han fet per separat, es tracta d'una acció concertada.

Tots dos estan acusats de facturar 10 milions d'euros durant 4 anys a diverses administracions públiques a través de l'Institut Nóos. El pacte inclouria el reconeixement dels delictes, la col·laboració amb la justícia i el pagament de 3,5 milions d'euros, com a mínim, pels danys causats.

Tant l'un com l'altre es comprometen a tornar els diners públics, però Anticorrupció només es planteja negociar si se'ls indica on són els fons evadits a paradisos fiscals.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT