Política 01/05/2014

Urtasun (ICV) acusa CiU i PP de mentir quan anuncien la sortida de la crisi

"Si seguim amb aquest austericidi global no permetrem que la gent tingui una vida digne", assegura el candidat ecosocialista al 25-M

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha acusat CiU i PP de mentir quan asseguren que s'està sortint de la crisi, i ha carregat contra les polítiques d'ambdues formacions perquè considera que "estan creant una crisi que ha vingut per quedar-se". En declaracions als mitjans en la manifestació celebrada aquest dijous a Barcelona amb motiu del Primer de Maig, Urtasun ha assegurat que "si seguim amb aquest austericidi global no permetrem que la gent tingui una vida digne". Amb tot, ha assenyalat que el govern de Mariano Rajoy "reconeix" que les seves polítiques han fracassat quan admet que l'atur no baixarà del 20% fins al 2017.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, el candidat ecosocialista ha reclamat un canvi radical en les polítiques econòmiques europees perquè estiguin més centrades en la inversió i un altre tipus de política monetària, i ha volgut subratllar la importància d' aquest 1 de maig perquè considera que tota Europa s'està mobilitzant per unes polítiques que "vénen de Brussel·les", que afecten el conjunt de la població, i que es podran canviar en les pròximes eleccions.

Juntament amb Urtasun, també ha participat a la manifestació la número dos d'ICV-EUiA als comicis europeus, Núria Lozano. En una línia semblant, Lozano ha lamentat: "Pretenen fer-nos creure que amb les mateixes persones i les mateixes polítiques sortirem de la crisi a la qual ens han portat, i pretenen fer-nos creure que no hi ha alternatives"

Immersió lingüística, "irrenunciable"

Respecte a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que el castellà ha de ser la llengua vehicular a les escoles catalanes en una quota del 25% de les hores lectives, Urtasun ha assegurat que el model d'immersió lingüística és "irrenunciable", i s'ha compromès a defensar-lo.

stats