Política 03/05/2019

Urtasun troba "injust i vergonyós" el veto a Puigdemont a les europees

El candidat dels comuns i número 3 de la llista d'Unides Podem Canviar Europa defensa la candidatura de l'expresident malgrat les seves diferències polítiques

Efe
1 min
Ernest Urtasun

BarcelonaEl candidat dels comuns i número 3 de la llista d'Unides Podem Canviar Europa, Ernest Urtasun, ha opinat aquest dimecres que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de vetar la candidatura de l'expresident Carles Puigdemont a les europees és "totalment injusta i vergonyosa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Urtasun s'ha pronunciat en aquests termes durant un esmorzar informatiu amb periodistes per presentar el seu balanç de la legislatura 2014-2019 de la Unió Europea. "La resolució de la JEC és totalment injusta i vergonyosa –ha lamentat–. Voldria que es pogués presentar. Encara que és cert que estem molt allunyats políticament i, fins i tot, considero que ha estat un dels pitjors presidents de la Generalitat, m'agradaria poder debatre amb ell i confrontar els projectes polítics que tenim per a Europa".

D'altra banda, Urtasun ha avançat que els comuns votaran a favor de la proposta de resolució que presentarà el PSC en el ple del Parlament de la setmana que ve, en la qual es demana al Govern que revoqui la concessió de la Creu de Sant Jordi a l'expresidenta de la cambra catalana Núria de Gispert. Per a Urtasun, el Govern de Quim Torra ha comès un "error enorme" concedint aquesta distinció a Núria de Gispert, ja que segons el seu parer de manera reiterada fa tuits que "freguen la xenofòbia".

stats