Una treballadora de Vicepresidència diu davant Llarena que Sànchez va col·laborar amb la Guàrdia Civil el 20-S

La testimoni nega violència i assegura que l'exlíder de l'ANC es va oferir per facilitar l'operació

Un ex alt càrrec de la conselleria de Vicepresidència ha declarat com a testimoni aquest dijous davant del jutge Llarena i ha destacat "l'actitud col·laboradora" de Jordi Sànchez tant amb la Guàrdia Civil com amb els Mossos. Segons fonts presents a la declaració, la testimoni ha assegurat que en tot moment el to va ser de "cordialitat", que es va oferir d'intermediari i que va fer diverses propostes perquè la comitiva judicial pogués entrar i treure els detinguts. També ha explicat que va sentir com el mateix Sànchez s'oferia a acompanyar la secretària judicial, però que ella va declinar l'oferiment perquè es negava a marxar sense els efectius de la Guàrdia Civil. 

Segons fonts pròximes a les defenses, les afirmacions de la treballadora contrasten amb la declaració d'un tinent de l'institut armat present als escorcolls. Davant de la magistrada Carmen Lamela, a l'Audiència Nacional va dir que Sànchez es va dedicar a "imposar" a la Guàrdia Civil. La lletrada de l'administració de justícia havia de declarar com a testimoni dimecres, però les defenses hi van renunciar perquè fiscalia i jutge volien que ho fes com a testimoni protegit i això vulnerava "el dret de defensa".

També han declarat dos testimonis que el dia 25 de setembre eren a Badalona quan la Guàrdia Urbana va requisar cartells del referèndum i han negat que hi hagués cap aldarull. Segons l'acusació popular de VOX, tots tres han negat la violència. Els testimonis estaven proposats per la defensa de Cuixart.

Etiquetes

Més continguts de