El PP assegura que Wert no té cap "bicoca" i que es matarà treballant

L'oposició volia explicacions sobre el "regal de boda" que li va fer Rajoy nomenant-lo ambaixador davant l'OCDE

El PP ha defensat aquest dimecres al Congrés que el nomenament de l'exministre d'Educació José Ignacio Wert com a ambaixador cap de la delegació permanent d'Espanya davant l'OCDE no és cap "bicoca", ni un "retir daurat", i que el seu predecessor, Ricardo Díez-Hochleitner, "s'ha matat treballant".

La diputada popular Beatriz Rodríguez-Salmones ha replicat d'aquesta manera als representants del PSOE, IU, UPyD i CDC, que han demanat explicacions per un nomenament al qual s'han referit com un "regal de noces", un "càrrec daurat", una "mesura de reagrupament familiar VIP" i una "vergonya", entre altres definicions.

El debat ha tingut lloc a la diputació permanent, on el PSOE ha demanat una compareixença extraordinària del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, per informar de l'assumpte, així com del mateix Wert perquè doni compte de la seva missió.

Rodríguez-Salmones, que ha estès el seu entusiasta reconeixement a tots els ambaixadors espanyols –"les ambaixades no són una bicoca", ha insistit–, ha assegurat que Wert acudirà al parlament a informar dels seus objectius en el període ordinari de sessions que comença dilluns que ve.

Sobre això ha rebutjat la petició del PSOE –a la qual han donat suport l'Esquerra Plural, el grup català i UPyD–, per considerar-la "extemporània". També ha retret a l'oposició que el seu "únic argument" per oposar-se al nomenament de Wert sigui que "els cau malament" i ha enumerat una llista d'ambaixadors nomenats pel PSOE com a mostra "no ja del 'i tu més', sinó del 'tu el triple o tu cinc vegades més'".