Política 12/05/2015

Trias: "Em sembla bé que Duran demani a Bosch que es defineixi entre Colau i jo"

El candidat de CiU assegura que el més "lògic" és que la llista més votada el 24-M formi govern

Oriol March
2 min
El candidat de CiU, Xavier Trias, a l'Ateneu de Fabricació de Les Corts / ACN

BarcelonaEl candidat de CiU a la reelecció a Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest dimarts al matí en acte de campanya a Les Corts que impulsarà set noves "superilles", és a dir, "barris a velocitat urbana", durant la propera legislatura. Aquestes set noves "superilles" seran Sagrada Família; Fort Pienc i Sant Antoni a l'Eixample; la de Balmes, Muntaner, Via Augusta i General Mitre a Sant Gervasi; Can Peguera i Porta a Nou Barris; i una altra al nucli antic de Sant Andreu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Què són aquestes "superilles"? Són unitats urbanes que superen els conceptes demogràfics i territorials i se sustenten en objectius concrets de mobilitat sostenible, revitalització de l'espai públic, foment de la biodiversitat i el verd urbà, cohesió social, metabolisme urbà més autosuficient i integració dels processos de governança, segons el programa de CiU. En aquests moments hi ha cinc "superilles" en desenvolupament: la de les Corts; la de Sant Martí, al voltant de la Rambla del Poblenou i Maria Aguiló; la Plaça de les Glòries; la superilla de l'Eixample; i la d'Hostafrancs. "Les superilles són molt importants, generen un canvi en la manera de fer ciutat. Són fruit d'un pacte sorprenent amb ERC i amb ICV", ha recordat l'alcalde.

Trias ha explicat que cadascun dels 73 barris de la ciutat tindran un ateneu de fabricació vinculat a una escola pública, per tal de portar la indústria digital a les aules. "Sense feina, habitatge i educació no ens en sortirem", ha indicat el candidat a la reelecció en la seva intervenció. "Estem fent un canvi sense fer-lo esvalotat", ha indicat.

El paper de Duran

El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, va entrar ahir en campanya a Barcelona per criticar el candidat d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, a qui va demanar que es definís entre Trias i Ada Colau. "Em sembla bé que li ho demanés, té lògica que es mulli", ha apuntat l'alcalde.

"Barcelona no és capital d'estat, però pot competir amb totes les ciutats del món. Ho podem fer si tenim les idees clares. No transformarem una ciutat si no estem 4, 8, 12 anys amb la mateixa direcció", ha assenyalat el candidat de CiU. "El més important és que el dia després de les eleccions hi hagi gent disposada a arribar a acords", ha apuntat, al mateix temps que considerava "lògic" que la llista més votada fos l'encarregada de formar govern.

Pel que fa a les propostes del PP contra la immigració, Trias ha indicat que no "caurà a la trampa" d'encendre mistos en campanya electoral.

stats