Política 06/12/2020

Exaltació del nazisme en el míting de Vox a Barcelona

Abascal punxa en la celebració del Dia de la Constitució a Barcelona

G.p.
2 min
Abascal punxa en la celebració del Dia de la Constitució a Barcelona

Barcelona18 minuts. Això és tot el que ha durat l'acte que el president de Vox, Santiago Abascal, ha fet aquest diumenge a Barcelona per celebrar el Dia de la Constitució. Suficient temps, però, com perquè l'exaltació del nazisme i la simbologia feixista fessin acte de presència a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Un grup d'una vintena de nazis s'han estat tot l'acte en un racó de la plaça -apartats de la resta de manifestants- exhibint sense pudor una gran bandera del Frente Nacional Identitario - Partido Nacionalsocialista Obrero Español i fent la salutació feixista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'acabar l'acte, el protagonisme ha sigut per una vintena de nazis que han passat tot l'acte a la plaça Sant Jaume –tot i que apartats de la resta de manifestants– i que han volgut fotografiar-se fent la salutació feixista davant del Palau de la Generalitat. Davant d'aquests fets, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, ja han anunciat que posaran els fets en coneixement de la Fiscalia per si poguessin constituir un delicte d'odi. En acabar l'acte, dos dels nazis han estat detinguts pels Mossos per haver trencat una ordre judicial de prohibició per participar en manifestacions i reunions.

Més enllà de la vintena de persones que lluïen simbologia nazi, Vox ha aplegat poc més de 200 simpatitzants en un acte davant del Palau de la Generalitat en què Abascal ha acusat el govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias de ser "el més gran enemic de la Constitució" pels seus acords amb "separatistes i terroristes".

"Per primer cop des de l'any 1978 recordem el Dia de la Constitució amb ETA i el colpisme separatista incorporats a la direcció de l'Estat", ha lamentat Abascal, que ha sigut rebut amb crits de "president" pels manifestants que hi havia a la plaça i amb una forta escridassada per part d'un grup de CDRs que des de primera hora del matí havien intentat accedir a la plaça Sant Jaume per boicotejar l'acte de la ultradreta.

Tanmateix, un fort dispositiu dels Mossos ha impedit en tot moment que les dues manifestacions estiguessin en contacte. Els CDR han quedat encapsulats als carrers de Jaume I i de la Llibreria i no han pogut avançar més perquè una línia policial els hi ha impedit, motiu pel qual s'han limitat a llançar petards i picar contra les persianes de les botigues per protestar contra la presència de la ultradreta a Barcelona.

Abans d'Abascal ha pres la paraula el diputat de Vox al Congrés i candidat el 14-F, Ignacio Garriga, que ha acusat el govern espanyol de promoure un "règim totalitari" amb l'aval de "terroristes i separatistes".

stats