Política 26/04/2013

L'abat de Montserrat: “Catalunya té dret a fer la consulta i, per tant, és bo fer-la"

Josep Maria Soler tanca files amb la iniciativa política de Teresa Forcades: "La seva proposta l'haurà de valorar la societat catalana, que s'haurà de posicionar"

Ara
1 min

BarcelonaJosep Maria Soler, abat de Montserrat, ha defensat aquest divendres la celebració d'una consulta sobiranista en una entrevista a 'Els Matins', de TV3. “Catalunya té dret a fer la consulta i, per tant, és bo fer-la", ha assegurat, al mateix temps que insistia que ha de ser "com més legal possible", perquè així el seu resultat "serà una decisió acceptada a escala internacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre si era partidari de la independència, Soler s'ha manifestat d'aquesta manera: "Jo, en públic, no em manifesto. En públic, sóc partidari que Catalunya decideixi el seu futur". "Jo crec que Montserrat, seguint la seva tradició, no ha de prendre partit per una opció concreta. Montserrat és casa de tots i respecta totes les opcions. Cada monjo té el seu criteri i les seves opcions, i prendrà les decisions que cregui", ha assegurat.

Pel que fa a la proposta política que impulsen Teresa Forcades –monja benedictina– i Arcadi Oliveres, l'abat de Montserrat s'ha pronunciat així: "La iniciativa de Forcades i Oliveres correspon a un problema molt seriós que hi ha en la societat: el desig de fer les coses d'una altra manera, pensant en el bé de les persones. La seva proposta l'haurà de valorar la societat catalana, que s'haurà de posicionar". "Tant Forcades com Casaldàliga han trobat una manera de concretar el missatge cristià en els problemes que viu la gent. Demanen un canvi en la manera de gestionar la societat, i ho fan amb un llenguatge popular, sense subordinades ni metàfores", ha afegit.

stats