Política 29/10/2014

El diari 'Abc' no va publicar la informació sobre els comptes de Trias perquè "no era fiable"

El periodista Javier Chicote explica a RAC1 que una font policial el va advertir que la informació "podia no ser verdadera"

Ara
1 min
Trias demana a Andorra i Suïssa que confirmin que no hi té cap compte

BarcelonaEl periodista Javier Chicote, del diari 'ABC', ha explicat aquest dimecres a RAC1 que el seu rotatiu va decidir no publicar la informació sobre els suposats comptes bancaris a Suïssa de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, perquè "no era fiable". En una entrevista ha assegurat que va rebre fa més de dues setmanes una informació per part d'una font policial avisant-lo que havia arribat un document a Espanya sobre aquest suposat compte, que tindria 12,9 milions d'euros i que havia anat a parar a Andorra, una informació que 'El Mundo' sí que va publicar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chicote, que no ha revelat la identitat de l'informant, ha assegurat que va considerar que la informació no estava prou contrastada i, de fet, van saber que no era la UDEF qui investigava, i que tampoc s'havia demanat cap comissió rogatòria, perquè el cas no era als tribunals. Tot i afirmar que 'El Mundo' potser disposa de més informació que ell i per això no ha volgut valorar la seva feina, ha assegurat que altres fonts policials el van advertir que publicar aquesta notícia era "a compte i risc" d'ell mateix.

"Vés amb compte amb els cognoms, no fos cas que et confonguessis", li van dir a Chicote, perquè entre el munt de paperassa judicial relacionada amb el cas Palau també hi ha fulls sobre la fundació Trias Fragas, ha explicat. De fet, ha recordat que 'Abc' sí que va publicar que Fèlix Millet tenia un compte a Suïssa amb 1,5 milions d'euros perquè aquesta informació va poder ser contrastada.

stats