Política 18/01/2016

Els procediments judicials dels quals s’esborrarà la Generalitat, fruit de la negociació entre JxSí i la CUP

Ara
2 min
Imatges de la càrrega dels Mossos / ACN

BarcelonaEls procediments judicials dels quals s’esborrarà la Generalitat, fruit de la negociació entre JxSí i la CUP:

  • Protesta per la visita de Mas a la Universitat de Girona el 2011

El desembre del 2011, Artur Mas va participar en la celebració del 20è aniversari de la Universitat de Girona, a la qual van respondre 300 estudiants amb una concentració i amb un intent de boicot. Els antiavalots van carregar durament i hi ha 12 imputats, entre estudiants i treballadors del centre. El rector, partits i sindicats els donen suport.

  • Disturbis durant la vaga general del 29 de març del 2012

La vaga general del març del 2012 contra la reforma laboral del PP va avançar amb normalitat fins que a la marxa alternativa s’hi van produir cremes de contenidors i atacs a comerços. Els antiavalots hi van respondre amb pilotes de goma. El Govern es retirarà de dos processos amb deu i dos imputats, respectivament.

  • Xocs en la vaga general del 14 de novembre del 2012

La vaga del novembre del 2012 serà recordada per la pilota de goma que va anar directa a l'ull d'Ester Quintana. Tot i això, també hi va haver altres disturbis i hi ha oberts un procediment judicial a Barcelona contra dos manifestants i un altre a Girona contra sis manifestants que van entrar a la seu de la Cambra de Comerç.

  • Acció contra la línia de molt alta tensió el gener del 2014

Una protesta contra la línia de molt alta tensió a Viladasens (Gironès) a principi del 2014, en què un activista es va enterrar amb un cotxe, va acabar amb diversos imputats, entre els quals el llavors portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, i el regidor de SI –ara a la CUP– de Viladasens Albert Saus.

  • Manifestació contra el tancament de Can Vies el maig del 2014

El desallotjament que va tenir lloc el maig del 2014 contra l’històric Centre Social Can Vies de Sants va ser respost amb manifestacions i protestes que sovint acabaven amb xocs amb la policia. Quatre joves van ser detinguts –tres d’ells denuncien tortures– acusats de participar-hi, però ara la Generalitat es retirarà del cas.

stats