Política 18/07/2018

La família de Franco no es farà càrrec de les restes del dictador

Carmen Calvo assegura que l’exhumació es produirà a finals d’estiu

Ara
1 min
Al Valle de los Caídos hi ha 12.400 republicans enterrats sense identificar.

MadridLa família de Francisco Franco ha comunicat al govern espanyol que no té intenció de fer-se càrrec de les restes del dictador del Valle de los Caídos. Segons ha anunciat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i han informat fonts de la Moncloa, l’executiu del Pedro Sánchez pretén que l'exhumació del cos es produeixi, a tot estirar, a finals d’estiu

En declaracions a la Cadena SER, Calvo ha afirmat que si no s’ha pogut complir el compromís inicial d’exhumar Franco durant el mes de juliol ha sigut precisament per l'oposició de la família a fer-se càrrec de les restes. En tot cas, ha afirmat que l’Església no hi posa objeccions, de manera que el govern espanyol iniciarà ben aviat tots els procediments necessaris per complir el compromís de Sánchez. “Donarem compliment a l’informe dels experts que deia que no es poden tenir les restes de Franco en un lloc on hi ha tantes víctimes dels dos bàndols”, ha reivindicat Calvo.

Pedro Sánchez, que havia demanat l'exhumació de les restes del dictador en diverses ocasions, va dir aquest dimarts al Congrés que "la materialització" seria "aviat". El president espanyol va assenyalar que les "ferides del franquisme" havien estat "massa temps obertes" i que havia arribat "el moment de tancar-les".

stats