Política 27/08/2018

El presumpte agressor de la Ciutadella nega cap motivació política

Cs es manifestarà dimecres per condemnar l’atac

Aleix Moldes
2 min
Arrimadas, en roda de premsa avui a Madrid

BarcelonaSense que els Mossos tinguin encara constància que cap de les parts hagi presentat una denúncia -segons explicaven ahir fonts dels Mossos-, l’agressió de dissabte al Parc de la Ciutadella continua sense esclarir-se. En boca de la víctima, Ciutadans insisteix a atribuir l’atac a l’independentisme, tenint en compte que els fets van passar després que la dona agredida retirés diversos llaços grocs acompanyada del seu marit i dels seus fills. Però és una versió que el presumpte agressor nega. Segons va informar ahir TV3, que va aconseguir posar-s’hi en contacte, l’home defensa que es va tractar d’una qüestió d’incivisme, ja que va recriminar a la dona que embrutés la ciutat llançant els llaços a terra. En el seu testimoni, que no va quedar recollit per les càmeres, el presumpte atacant va reconèixer haver reaccionat malament, tot i que va rebutjar la idea que es tractés d’una agressió. No li va donar un cop de puny, segons narrava TV3, però sí que va admetre haver agafat amb força la cara de la víctima.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La versió de la víctima és diametralment oposada. L’ARA ahir va intentar posar-se en contacte amb ella o amb seu marit -militant de Cs- però el partit taronja va preferir no facilitar el contacte de la família. Segons Ciutadans, la dona encara no ha pogut presentar una denúncia perquè es troba en estat de convalescència per la fractura nasal. En la versió de la víctima, facilitada pel partit, l’acusat va insultar la dona per haver retirat els llaços grocs i després li va donar un cop de puny a la cara. La dona va ser traslladada a l’Hospital del Mar.

“Ens costa pensar que algú acabi a cops de puny perquè suposadament ha vist un paper a terra”, ironitzava ahir la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, quan valorava l’agressió des de Jérez de la Frontera. Arrimadas va avançar que portaran el cas a la Fiscalia i que dimecres que ve es concentraran al lloc del Parc de la Ciutadella on es van produir els fets per “condemnar la violència i donar suport a la víctima i a la seva família, que va ser agredida brutalment”. Per la seva banda, el PP ahir va anunciar que obrirà una oficina per assessorar les víctimes de denúncies i agressions per retirar llaços grocs.

Bargalló creu que Cs manipula

Dissabte el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, mostrava la “condemna sense matisos” de l’executiu davant qualsevol tipus d’agressió. Ahir era el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, qui en donava una opinió en una línia molt diferent. “El nivell de falsedats i injúries que fan circular els de Cs i els seus mitjans afins arriba a uns nivells insospitats”, escrivia a les xarxes socials. Per la seva part, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar “prudència” a Cs abans de fer interpretacions “partidistes”.

stats