Política 20/08/2014

Ada Colau acusa PP i PSOE de "tapar" el cas Pujol com a "clans mafiosos" blindant-se entre ells

Adverteix que no s'ha de confondre la corrupció amb "el tema del dret a decidir a Catalunya"

Ara
1 min

BarcelonaLa impulsora del projecte ciutadà Guanyem, Ada Colau, ha acusat el PP i el PSOE de "tapar" el cas Pujol a l'estil dels "clans mafiosos" i ha advertit que no s'ha de "confondre" la corrupció amb "el tema del dret a decidir a Catalunya". "La majoria de catalans que avui s'estan mobilitzant pel dret a decidir a Catalunya en el sentit ampli, no només el 9-N, el que estan demanant precisament és refundar les institucions", ha assenyalat en declaracions a Cuatro.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte als dos grans partits espanyols, Colau ha manifestat que "ara que de sobte comencen a sortir els casos de corrupció, s'acusen entre ells", metre que abans, "quan tot anava bé", "es blindaven l'un a l'altre". Segons la seva opinió, "hi ha un problema institucional, de crisi democràtica, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya". De fet, creu que el que ha succeït amb Pujol "no és un fet aïllat" sinó que representa "una elit política econòmica" que "ha instal·lat la cleptocràcia" a les institucions espanyoles.

L'exportaveu de la PAH, per altra banda, ha asseverat que Pujol i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) "mai han cregut en el dret a decidir": "Han governat durant molts anys, podrien haver posat en pràctica el dret a decidir i no ho van fer mai", ha argumentat.

stats