Política 05/04/2015

Colau es mostra a favor de la col·laboració público-privada però amb "control democràtic"

La cap de llista de Barcelona en Comú assegura que es veu com a primera alcaldessa de la ciutat

Efe
2 min
Ada Colau, durant l'entrevista amb EFE. ALBERTO ESTÉVEZ / EFE

BarcelonaLa candidata a l'alcaldia de Barcelona per la plataforma Barcelona en Comú, Ada Colau, es declara partidària de la col·laboració público-privada, encara que redefinida "perquè sigui sempre en pro de l'interès general, amb lideratge públic i control democràtic". "Massa sovint, en aquesta ciutat, l'administració pública posava totes les facilitats, capacitats i privilegis que només ella té al servei d'interessos privats especulatius. Això en realitat és ser còmplice i va en detriment de l'interès general", ha afirmat Colau en una entrevista amb l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha descartat arribar a acords que deixin en mans de la iniciativa privada qüestions de drets fonamentals o de garantia de serveis bàsics, com l'ensenyament o la sanitat, "perquè –assegura– és contrari a l'interès general, com s'ha vist amb la privatització de subministraments".

Com a exemple d'això, ha explicat que al govern de Barcelona li ha faltat "voluntat política" i ha deixat en mans de determinats grups de pressió decidir les prioritats de la ciutat cap a una "deriva neoliberal". De fet, ha citat la "barra lliure" que, segons la seva opinió, s'ha donat al sector hoteler.

"S'han donat privilegis i beneficis als lobis i ara el model està fora de control", considera Colau, que sosté que molts problemes de convivència, d'afectació del comerç de proximitat i d'ocupació de l'espai públic s'haurien evitat si s'hagués escoltat els veïns.

La cap de llista es veu alcaldessa

La candidata de Barcelona en Comú, segons les enquestes la rival més directa de l'alcalde Xavier Trias (CiU) en aquests moments, creu que guanyarà i descarta pactes per governar, encara que no rebutja acords puntuals "amb molta gent" durant el mandat. "El que no farem mai és fer alcalde Trias perquè els nostres projectes són absolutament antagònics", ha puntualitzat la líder de BComú.

Insisteix que és la candidata d'una plataforma ciutadana, "no d'un altre partit" ni d'una coalició "ni d'una sopa de lletres", i que el que han fet algunes forces polítiques, com ICV, ha estat "adherir-se" a BComú, que no té "les hipoteques de ningú".

Sobre el procés català subratlla que "en l'ADN de Barcelona en Comú hi ha el dret a decidir, però en tot", i que "el seu punt fort" és que a la plataforma hi ha independentistes, federalistes i persones que no consideren prioritari el procés, "però totes d'acord" amb el que proposen per a Barcelona el 24 de maig. En aquest sentit, jutja "una falta de respecte per als barcelonins" que forces com CiU vulguin "evitar el debat de model de ciutat i amagar el debat municipalista amb un ús partidista del sobiranisme".

Ada Colau assegura que palpa al carrer la il·lusió que ha generat el projecte que lidera i que ara per ara es veu "alcaldessa", la primera en la història de Barcelona. Subratlla com a objectius de la candidatura "aconseguir transparència, acabar amb les males praxis i la corrupció, garantir els drets fonamentals i generar ocupació amb les eines que té l'Ajuntament de Barcelona i que no s'estan utilitzant per falta de voluntat política".

stats