Política 07/11/2018

L'Ajuntament de Barcelona demana al fiscal de l'1-O que s'aparti per haver menyspreat els votants a la xarxa

Al·lega que Diego Villafañe va retuitejar missatges en què es titllava de "colpistes" i "imbècils" les víctimes del referèndum

Ara
1 min
El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, atenent els mitjans a Brussel·les

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha demanat al fiscal de l'1-O, Diego Villafañe, que s'aparti de la causa perquè considera que va menysprear els votants del referèndum des del seu compte de Twitter personal. L'equip de govern vol que deixi la causa del referèndum perquè, en paraules del tinent d'alcalde Jaume Asens, "la seva funció de defensa de les víctimes requereix una aparença d'imparcialitat que s'ha trencat" amb aquests retuits.

Tot i que Villafañe ja ha esborrat els missatges que va retuitejar des del seu compte, aquest dimarts Asens va publicar a Twitter la captura d'alguna d'aquestes piulades, en què es titlla de "colpistes", "'pijos' consentits" i "imbècils" les víctimes de l'1-O. El fiscal també va retuitejar una entrevista de l'estiu passat a l'excolumnista de 'La Vanguardia' Gregorio Morán titulada "El referèndum de l'1-O serà més bèstia que els del franquisme".

L'Ajuntament ja ha posat la seva petició d'abstenció en coneixement del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, però insisteix a fer un debat més profund. "Cal fer una reflexió sobre la imparcialitat i la falta de cultura garantista entre jutges o fiscals", ha conclòs a la xarxa Asens, que també ha recordat que aquest dimarts Estrasburg va dictaminar que Otegi no va tenir un judici just a Espanya.

stats