Política 20/12/2012

Celrà recull firmes contra el recurs de l'Estat per haver-se declarat territori català lliure

El consistori vol enviar les signatures dels ciutadans que s'afegeixin a la causa entre la documentació que ha de fer arribar als jutjats

Acn
2 min
A l'Ajuntament de Celrà només hi onegen la senyera i l'estelada.

CelràL'Ajuntament de Celrà (Gironès) ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes en suport de la declaració del municipi com a territori català lliure i sobirà acordat en el ple del 18 de setembre passat. La mesura arriba l'endemà que es fes públic que l'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu -que s'ha admès a tràmit- contra aquest acord, en considerar que la resolució aprovada "no s'ajusta a dret" i que cal impugnar el text. El consistori té previst adjuntar els formularis emplenats pels ciutadans que els vulguin donar suport a la documentació que en 20 dies s'enviarà al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona.

Celrà va ser un dels primers ajuntaments en aprovar la moció, però n'hi ha hagut més de 180 que també ho han fet arreu de Catalunya. El seu alcalde, Dani Cornellà (CUP), va rebre amb estupefacció el recurs presentat per la Delegació de l'Estat davant el jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona amb la intenció d'anul·lar l'acord. El tribunal ha admès a tràmit el recurs i ha demanat a l'ajuntament que, en un termini de 20 dies, trameti una còpia de l'acord de ple, que s'acompanyarà de totes les signatures recollides durant la campanya que han començat avui.

La demanda de l'Estat és, literalment, "contra l'acord del Ple de l'Ajuntament de Celrà que declara el municipi de Celrà territori català lliure i sobirà, entre altres acords". Per això, demanen als ciutadans que donin suport per escrit a tots els acords presos durant el ple ordinari celebrat aquell dia. Dels onze regidors que hi ha al consistori, tots menys el portaveu de CiU (que es va abstenir) van donar suport a l'escrit.

L'Ajuntament de Celrà està governat per la CUP i iCelrà. A l'edifici només hi onegen la senyera i l'estelada i s'han considerat dies laborables tant el 12 d'octubre com el 6 de desembre. Un dels temors de l'equip de govern és que la voluntat de l'Estat no sigui només anul·lar l'acord de ple aprovat per una immensa majoria, sinó que vulguin saber qui hi va votar a favor i vulguin denunciar o fins i tot intentar inhabilitar els regidors elegits a les urnes.

ERC de Girona ho veu com l'"inici d'una caça de bruixes"

La Federació Regional d'ERC de Girona ha expressat el seu suport a l'Ajuntament de Celrà davant el fet que l'Estat hagi decidit portar-lo als tribunals. La formació recorda en un comunicat que la moció va ser presentada per iCerlà-AM (una llista associada a ERC) i la CUP, que va rebre el suport de 10 regidors del ple (3 CUP, 3 iCelrà-AM, 3 Entesa i 1 CiU) i l'abstenció del portaveu de CiU.

El president de la Federació d'ERC, Josep Maria Rufí, ha qualificat aquest fet com "l'inici d'una caça de bruixes, una persecució política contra qui no coincideix ideològicament amb les seves concepcions", i com una "utilització que fa l'Estat espanyol de les administracions públiques per interessos partidistes i ideològics".

Rufí s'ha compromès a donar suport en totes aquelles iniciatives que es dugin a terme per denunciar aquests fets, alhora que exigeix a l'administració espanyola que retiri la denúncia de forma immediata.

stats