Política 08/07/2015

L'Ajuntament de Sant Celoni crea la Comissió per a la Transició Nacional

L'òrgan està format per l'ANC, Òmnium, el govern municipal i els partits polítics

Acn
1 min

Sant CeloniL'Ajuntament de Sant Celoni (Vallès Oriental) ha creat la Comissió per a la Transició Nacional per organitzar i divulgar les activitats en favor del procés sobiranista que es portin a terme al municipi. L'òrgan està presidit per l'alcalde convergent Francesc Deulofeu, i està format per l'ANC, Òmnium, govern municipal i partits polítics. L'Ajuntament es compromet a cedir espais, facilitar aspectes organitzatius i donar conèixer les activitats a través de la ràdio o dels butlletins municipals. La primera trobada, que es va fer la setmana passada, va comptar amb la participació de CiU, ERC, CUP i també ICV. La pròxima reunió serà el dijous 16 de juliol.

L'alcalde Francesc Deulofeu ha explicat que l'objectiu de la Comissió "és treballar plegats" i, com administració, posar-se a disposició de les assemblees locals de l'ANC i Òmnium Cultural, "que aquí Sant Celoni són molt potents".

En la primera reunió, els representants de les entitats van explicar les primeres accions de la campanya unitària per a les eleccions del 27 de setembre, així com es va començar a posar fil a l'agulla a la celebració del proper 11 de setembre. La Comissió està oberta a tots els grups municipals, però el PSC no hi va assistir.

L'alcalde Deulofeu avisa que els partits sobiranistes van sumar "el 70% dels votants" en les eleccions municipals. Preguntat per si considera que la creació de la Comissió pot rebre crítiques, el batlle recorda que el seu partit es va comprometre en campanya electoral a tenir una participació activa amb el procés.

L'Ajuntament de Sant Celoni està governat en minoria pels 7 regidors de CiU i la regidora d'ERC. PSC, CUP i ICV estan a l'oposició.

stats