CONSULTA DEL 9-N
Política 06/10/2014

Fins a 239 ajuntaments han designat ja els coordinadors del 9-N

Uns 72 municipis havien confirmat també els locals en què han de tenir lloc les votacions, un tràmit que ja no té termini màxim per realitzar-se

Roger Tugas
1 min
Mas ha rebut els alcaldes al Palau de la Generalitat / EFE

BarcelonaUn total de 239 ajuntaments ja han designat els seus coordinadors territorials per validar el bon funcionament de la consulta. Segons han explicat fonts del Govern a l'Ara.cat, a més, fins a 72 consistoris han confirmat els locals en els quals es pot desenvolupar el 9-N. L'executiu català havia fet una proposta d'espais basada en els que s'utilitzen normalment en les eleccions ordinàries, i els ajuntaments havien de confirmar-los o proposar locals alternatius. La majoria de municipis, però, són petits i només tenen un local de votació, motiu pel qual el procediment és senzill.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El termini per realitzar aquests tràmits en principi havia d'acabar aquest dimarts, dia 7. Tot i això, igual que la resta de procediments, com la inscripció al registre de participació per part d'immigrants o catalans residents a l'estranger, entre d'altres, ja no existeix un termini límit fixat. No obstant, la portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha recomanat als ajuntaments que nomenin els coordinadors municipals per assegurar que el 9-N sigui possible.

stats