CANVI DE CICLE
Política 01/07/2013

Gallardón adverteix que el poble espanyol "no pot ser fragmentat per territoris"

Posada expressa la seva preocupació per l'elevat nombre de seguidors del procés sobiranista i subratlla que la sobirania resideix en el conjunt de l'Estat

Acn
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha advertit aquest dilluns que qualsevol iniciativa que promogui la "ruptura d'Espanya" ha de tenir en compte que la sobirania nacional resideix en el "conjunt" del poble espanyol i que "no pot ser fragmentada per territoris". Gallardón ha subratllat també que "l'exercici del principi de sobirania nacional ha de ser exercit pels ciutadans i no pels territoris" perquè, al seu parer, l'estat espanyol "no és una nació de territoris, sinó de ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre de Justícia ha fet aquestes afirmacions durant els cursos d'estiu d'Aranjuez organitzats per la Universitat Rei Joan Carles com a reacció al Concert per la Llibertat de dissabte al Camp Nou. Per Gallardón és legítim plantejar una reforma de la carta magna sempre que no desvirtuï "l'essència de la mateixa Constitució, és a dir, la nació espanyola", ja que pel ministre de Justícia "la realitat d'Espanya és anterior a la mateixa Constitució".

El president del Congrés, Jesús Posada, ha expressat la seva preocupació per l'elevat nombre de seguidors del procés sobiranista a Catalunya i ha afegit que hi ha un grup de persones que contempla aquesta "solució política". Així mateix, ha insinuat que es tracta d'un percentatge que no augmenta, sinó que es "manté constant", per subratllar que "té la dimensió que té".

En aquest mateix sentit, el president del Congrés ha considerat que les institucions espanyoles "hem d'actuar d'acord amb la Constitució, on s'estableixen els procediments legals per actuar d'una manera o una altra", i que no es poden cometre "il·legalitats".

stats