Política 01/04/2015

L'AMI vol que els nous alcaldes independentistes prometin lleialtat al procés en prendre possessió del càrrec

L'Associació de Municipis per la Independència fa pública la 'Declaració de Cervera' que insta a prioritzar les aliances municipals entre els partits "inequívocament" independentistes

Ara / Acn
1 min
Els alcaldes de Girona (al mig), Caldes de Montbui, El Port de la Selva, Olot, Montblanc, Balaguer i Cervera, han presentat aquest dimecres la 'Declaració Municipalista de Cervera' / ACN

Barcelona / Girona"Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, el president i el Govern per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar l'estat català, lliure i sobirà". Aquesta és la fórmula que proposa l'Associació de Municipis per la Independència als alcaldes independentistes que surtin de les eleccions del 24-M perquè es comprometin explícitament amb el procés d'autodeterminació en el moment de prendre possessió i jurar o prometre el càrrec.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fórmula figura en la 'Declaració Municipalista de de Cervera' que han presentat aquest dimecres a l'Ajuntament de Girona i que la direcció de l'AMI ratificarà en una reunió el 17 d'abril a Cervera, l'última de Josep Maria Vila d'Abadal abans de cedir el càrrec. La declaració té suport de tots els municipis de l'AMI, excepte nou d'ICV que se n'han desmarcat.

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) vol que els alcaldes que surtin escollits a les properes eleccions municipals prioritzin les aliances amb els partits "inequívocament" independentistes.

stats