Política 17/10/2016

L'alcaldessa de Berga torna a plantar el jutge i no declara per mantenir l'estelada a l'Ajuntament el 27-S

Montserrat Venturós (CUP) ja es va negar a declarar a l'abril per haver mantingut l'estelada a l'Ajuntament durant les jornades electorals del 27-S i el 20-D

Ara
1 min
L'alcaldessa de Berga, fent declaracions abans de plantar el jutge, amb cartells apel·lant a la desobediència

BarcelonaL'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós (CUP) ha tornat a plantar el jutge. Com ja va fer a l'abril, Venturós no ha comparegut al jutjat d'instrucció número 1 de Berga, on s'havia de personar acusada d'un presumpte delicte electoral, per no haver despenjat l'estelada del balcó del consistori durant les jornades electorals del 27-S i el 20-D.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 5 d'abril, Venturós es va negar a declarar "per coherència amb el dret a desobeir, que és l'eina que ha escollit la CUP per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols. Per obeir el mandat del poble i no dels tribunals espanyolistes".

Aleshores l'alcaldessa va estar acompanyada en tot moment de representants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), d'Òmnium Cultural, de Súmate, de regidors d’altres grups polítics de l'Ajuntament de Berga i de regidors i alcaldes de la CUP d’altres consistoris requerits per l'Audiència Nacional, així com dels diputats cupaires Benet Salellas, Albert Botran i Joan Garriga.

En un comunicat, Venturós ha defensat el fet de tornar a "desobeir" i no "esquivar el desafiament de l'Estat". "La independència la conquerirem demostrant que la legitimitat de les urnes vol ser silenciada per una legalitat que ja només accepta una minoria, i per tant, jo, com a alcaldessa em dec al poble, i això és el que faré, respectar la decisió del poble”, ha afirmat.

stats