ELECCIONS MUNICIPALS
Política 05/02/2015

Alfred Bosch es compromet a no ser alcalde més de dues legislatures i a suprimir les dietes si guanya

El candidat d'ERC a l'ajuntament de Barcelona presenta el seu "compromís de transparència", que inclou set mesures com la creació d'un portal de participació, transparència i bon govern

Roger Tugas
2 min
Alfred Bosch, durant la presentació del seu compromís de transparència / R.T.

BarcelonaL'alcaldable d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha presentat aquest dijous el seu "compromís de transparència", set mesures en l'àmbit de la regeneració democràtica que promet aplicar si guanya les eleccions municipals del 24 de maig. Així, el primer punt és el compromís de no ser alcalde més de dues legislatures, mentre que el segon és la supressió de totes les dietes i sobresous vinculats a l'assistència a reunions o organismes supralocals. En cas que aquestes reunions generin una despesa per a l'alcalde o regidor, ha explicat, aquesta s'haurà de justificar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, Bosch s'ha compromès a facilitar l'accés al currículum dels electes, càrrecs de confiança i directius de les empreses públiques, revisar i reduir el nombre de càrrecs de lliure designació tant al consistori com al seu sector públic –sense concretar en quin percentatge–, minimitzar els processos de pròrrogues administratives de contractes i fer públics els elements rellevants dels processos d'adjudicació, crear un portal web de participació ciutadana, transparència i bon govern que sigui intuïtiu i entenedor i, finalment, fer dimitir els càrrecs públics d'ERC en cas que se'ls imputi per corrupció o irregularitats relacionades amb la tasca institucional.

L'alcaldable republicà ha defensat que el llistat pretén "enfortir" el que "sempre" han "defensat i practicat" com a partit: "Som nets i ho som des de fa 84 anys, no hem rebut en tot aquest temps ni una comissió, ni un sobre en l'exercici de la política activa". Així mateix, també ha explicat que aquestes set propostes són només les primeres i que, més endavant, se'n podran afegir d'altres. S'ha mostrat obert a limitar el sou dels regidors i a fixar un topall de legislatures per a tots els càrrecs electes, a més de l'alcalde, qüestions que encara ha de debatre amb els integrants d'una candidatura que encara s'ha de tancar.

stats